Auto’s zijn tegenwoordig rijdende computers. De motor wordt aangestuurd door de motor management. Hierbij worden allerlei sensoren uitgelezen om zo de motor aan te storen. Is het brandstofmengsel rijk genoeg? Is het motorblok wel op temperatuur? Kan het regeneratieproces starten? Kortom, al deze sensoren zorgen ervoor dat de motor blijft draaien.

Als je auto een storing heeft, dan zal je dat snel genoeg merken doordat hij niet meer rijdt als normaal, of bepaalde storingslampjes zoals het motormanagementlampje die branden op het dashboard.

Uitlezen van een auto

Het uitlezen van een auto wordt gedaan door middel van de OBD2 poort. Wij kunnen deze auto’s uitlezen met onze speciale diagnose apparatuur. Hierbij zien we of er een sensor defect is, en eventueel andere storingen. Soms is het zo dat de ene defect een storing kan veroorzaken bij een ander onderdeel.

Over het algemeen kunnen de volgende componenten uitgelezen worden:

  • Het motorblok(aansturing van injectoren, lambdasonde, temperatuursensoren)
  • Electronica (verlichting, ramen spiegels, climate control, ABS,)
  • Bandenspanning (TPMS sensor)
  • Navigatiesysteem(snelheidssensor, GPS)

Diagnose kosten

Storingen zijn er in alle maten en vormen en kan zich verschillend gedragen in alle auto’s. Om kosten te besparen kunnen we nauwkeurig diagnose stellen welk onderdeel er een defect opgetreden is.

Met jarenlange ervaring met alle merken auto’s kunnen wij effectief mogelijk de diagnose stellen stellen zodat er geen onnodig kosten gemaakt worden.

Afhankelijk van de diagnose die gesteld wordt kunnen wij u adviseren over de mogelijke reparaties die uitgevoerd moeten worden. Zodat u op hoogte bent van de mogelijke kosten.